Missie en visie

Onze missie: samen bouwen aan een nieuwe generatie zelfstandige apothekers

Apotheekfonds PharmaConnect versterkt lokaal ondernemerschap in de openbare farmacie door de overdracht van apotheken aan jonge zelfstandige apothekers te faciliteren.
Jonge apothekers krijgen unieke ondersteuning bij het opbouwen of voortzetten van een kwalitatief hoogwaardige, professionele en goed renderende onderneming.
PharmaConnect wil kopers, verkopers en kapitaalverschaffers bij elkaar brengen, een succesvolle transactie tot stand brengen en begeleiding bieden na de transactie.

Onze visie: de openbare farmacie is local business

Lokaal ondernemerschap en zorgverlening vormen al lange tijd een ijzersterke combinatie. De inhoud van het beroep van apotheker verandert naar meer nadruk op zorgverlening. Dat maakt de combinatie met lokaal ondernemerschap nog meer succesbepalend in de eerstelijnszorg.

Apotheekfonds PharmaConnect gelooft dat de openbare apotheek een belangrijke rol vervult in de lokale eerstelijns zorg. Bij het uitvoeren van deze rol is er aandacht voor toegankelijkheid en doelmatigheid, zonder echter concessies te doen aan kwaliteit, professionaliteit en zorg voor de pati├źnt.

Goede zorg is geïntegreerde zorg. Zonder een stevig netwerk met de andere zorgverleners kan een apotheek niet optimaal functioneren. De openbare farmacie is daarom vooral local business. PharmaConnect ziet in de zelfstandige ondernemers in de openbare farmacie dan ook enorm gedreven en gemotiveerde beroepsbeoefenaren en de beste netwerkers.